Afvallen

Veel water drinken

Water drinken is gezondBewust eten, bewegen en veel water drinken zijn de meest lonende suggesties bij afvallen. Op deze site staat uitgelegd dat bewust eten en bewegen inderdaad een gunstige uitwerking kan hebben op uw gewicht. Is veel water drinken ook zo bevorderlijk?

 

Water is gezond

Water heeft een reinigende functie. Voor een gezonde huid en om de organen goed te verzorgen, moet een mens 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. De nieren zullen blij zijn met zo’n flinke hoeveelheid water. Een nier zorgt voor een goede constante samenstelling van het bloed. Hiervoor verwijdert de nier opgeloste ongewenste stoffen. Dit doet de nier door het filteren van afvalstoffen, de bloedcellen en de eiwitten moeten namelijk blijven. De afvalstoffen komen vervolgens in je urine terecht en kan dan afgevoerd worden. Ook een teveel aan water wordt via dezelfde weg uit het lichaam geloodst.

Gezond

Water is goed voor de nieren maar zeker ook voor andere organen omdat een zuivere bloedsomloop bijdraagt aan een goede gezondheid. De functies van het lichaam kunnen door een goede doorstroming snel en efficiënt uitgevoerd worden. Mensen die met hun gewicht bezig zijn geeft het daarnaast nog een extra voordeel, het is goed voor de lijn. Er zit geen vet in en geen calorieën. Als je een keer wat teveel drinkt, regelt je lichaam vanzelf dat het weer afgevoerd wordt.  De opbrengst van veel water drinken zorgt voor meer energie en het verhoogt je stofwisseling.

 

Hoeveel water

Gemiddeld genomen zit je met 2 liter water per dag op een juiste hoeveelheid. Als je veel sport kan je beter meer water drinken omdat je tijdens het sporten veel vocht verliest. Als je graag precies wil weten hoeveel water je moet drinken op basis van je gewicht, dan moet je per kilo lichaamsgewicht 0,03 liter drinken. Voor iemand van 65 kilo is dat dus 65 x 0,03 = 1,95 liter water per dag.

 

Teveel water

Het is ook mogelijk dat je teveel water drinkt. Dan is er sprake van een water vergiftiging. Het vloeibare gedeelte van je bloed neemt hierdoor teveel toe waardoor er een te laag zoutgehalte in je bloed zit. Door te weinig zout in je bloed kunnen er problemen ontstaan met je hersenen en je spieren. Hierom is het dan ook zeker niet aan te raden om in dat geval ook nog intensief te gaan sporten. Want dan zweet je weer en verlies je nog meer zout.

 

Ter afsluiting nog een tip:

Als je voor elke maaltijd twee glazen water drinkt, gaat het afvallen sneller dan wanneer je niet zou drinken voor het eten.

 

Add Comment

Click here to post a comment