Afvallen

Snel afvallen

Snel afvallenWe weten vaak echt wel dat het niet verstandig is om in een korte tijd veel gewicht te verliezen. Door te weinig voedselinname wordt de kans op gewichtstoename alleen maar groter. Ondanks de eventuele negatieve gevolgen is snel afvallen vaak aan de orde. Je hoort het vaak bij feestjes dat menigeen graag snel wat gewicht kwijt wil, nog liever gisteren dan vandaag. Hier worden de voor en nadelen van snel afvallen voor je op een rijtje gezet.

Waarom snel afvallen?

Lijnen is tegenwoordig heel normaal. Dat lijnen momenteel zo populair is, is deels te verklaren door de beroemdheden of modellen die in de bladen of op televisie verschijnen. Deze zijn vaak superslank. Dit heeft tot gevolg dat er een ideaalbeeld ontstaat waaraan bijna niemand kan voldoen. De supermarkten, kledingzaken en boekwinkels spelen hierop in, alles wordt uitgeprobeerd maar resultaten worden zelden geboekt.

 

Gevaar van snel afvallen

Bijna de helft van de Nederlandse bevolking heeft last van overgewicht. Dat overgewicht

gevaren met zich meebrengt voor de gezondheid weten we allemaal, maar dat lijnen ook gevaarlijk kan zijn, wordt nogal eens vergeten. Veel mensen beginnen aan een dieet en stoppen ermee zodra ze een paar kilo kwijt zijn. In een korte tijd komen ze dan weer net zo snel weer aan, en vaak nog meer. Een streng dieet is namelijk helemaal niet goed voor het lichaam. Het lichaam gebruikt zijn eigen reserves voor de productie van energie als het te weinig energie binnen krijgt. Als je aan een dieet begint, wil je natuurlijk graag dat je vetreserves aangesproken worden. Maar een bijkomend effect is dat je spieren worden afgebroken zodat uit de vrijgekomen eiwitten ook energie gehaald kan worden. Door die afbraak van het spierweefsel voel je je slap en dan zou je graag weer wat willen eten. Als je dan eet, kom je weer snel aan en dat is het jojo-effect dat niemand graag wil.

 

Voordeel snel afvallen

Velen denken nog steeds dat een streng dieet een goede manier is om af te vallen. Terwijl deskundigen en leken het erover eens zijn dat de beste manier van afvallen toch het aanpassen van je levenswijze is, waarbij vooral gezonder eten en meer bewegen het belangrijkste zijn. Als je alle waarschuwingen terzijde schuift en toch alleen maar kan denken aan dat colbertje dat je een tijd terug per se een maat te klein hebt gekocht, moet je je daar op richten. Maar bedenk wel dat je gelukzalige gevoel van korte duur zal zijn. Nadat je je colbertje weer in de kast hebt gehangen zal je aandacht weer ergens anders heen gaan en voor je het weet kan je weer een nieuw colbertje kopen, maar dan twee maten groter.

 

Add Comment

Click here to post a comment