Overgewicht

Hoe stimuleer ik mijn vrouw bij haar dieet?

Mijn vrouw is te zwaarVrouwen zijn vaak gevoelig wat betreft hun gewicht. Als ze dan besluiten op dieet te gaan, is het raadzaam om als partner te helpen waar mogelijk. Er wordt vaak ook wat lacherig over gedaan maar het is wel degelijk een serieuze aangelegenheid. De eerste stap voor jou is je vrouw/vriendin serieus te nemen en mee te denken aan een stappenplan. Vind je het moeilijk om je vrouw te stimuleren? Wees daar dan eerlijk en open over, dan kunnen jullie samen misschien een manier vinden.

Niet alleen afvallen

Laat merken dat je er bent voor haar en dat je het helemaal niet erg vindt om ’s avonds geen chips meer te eten of een borreltje te drinken. Alleen al door aan te geven dat je bereid bent mee te doen aan de beperkingen die zij zich oplegt, zal ze zich gesterkt voelen. Dit wil nog niet zeggen dat ook jij op dieet gaat. In alle redelijkheid zal je vrouw zich realiseren dat je heus wel mag zondigen in haar bijzijn. Het gaat de vrouw erom dat je haar begrijpt én steunt.

Complimenten

Iedereen vindt het fijn om complimenten te krijgen alleen moeten ze wel oprecht zijn.

Waarschijnlijk kent niemand je beter dan je vrouw/vriendin. Het is werkelijk zinloos om maar wat te zeggen om maar iets gezegd te hebben. Als dat je manier van werken is, kan je beter gewoon je mond houden.

Origineel idee

Waar je je vrouw mee kan verrassen is iets extra’s dat binnen het dieet past. Dat kan een uitstapje zijn, een diner of gewoon een bos bloemen. Om haar te stimuleren of om gewoon eens te verwennen. Vrouwen zijn daar heel gevoelig voor maar het moet wel gemeend zijn. Als je veel van elkaar houdt, zal dit ook geen opgave zijn en gaat dat vanzelf.

Bewegen

Je kan voorstellen om samen 1 of twee keer per week te gaan wandelen. Niet alleen is dat goed voor de lijn maar zeker ook voor je relatie. Besef dat je meer doet dan alleen bewegen als je aan het wandelen bent. Je maakt je hoofd leeg en je kan tegelijkertijd veel bespreken. Echt een plusmoment voor een relatie.

Onzin

Vind je het allemaal flauwekul en ben je niet bereid mee te denken en te doen met je vrouw/vriendin, dan moet je eens serieus gaan nadenken over je relatie. Je bent bij elkaar omdat je van elkaar houdt en dat betekent dat je samen probeert hindernissen te overwinnen. Het dieet van je vrouw is zo’n hindernis.

 

Add Comment

Click here to post a comment