Afvallen

Hoe blijven slanke mensen slank?

Afvallen en slank blijven

Wanneer je recent hebt besloten dat je wilt gaan afvallen en je hebt ervaren dat de kilo’s er af vliegen, dan is het natuurlijk de kunst om dit vast te houden. Om slank te blijven, of in elk geval op gewicht te blijven, is het belangrijk dat jij je weet te houden aan een gezond voedingspatroon en voldoende beweging. Dan heb je de meeste kans van slagen. Wat je daarbij kan helpen is het volgen van een dieet. De meeste diëten zijn er op gefocust om binnen een korte tijd flink wat kilo’s kwijt te raken. Daarom is het belangrijk dat je zorgvuldig je afwegingen maakt welk dieet je kiest om netjes op gewicht te blijven en daarmee je slanke uitstraling weet te behouden.

Diëten die passen bij je levensstijl

Veel diëten zijn erg streng en ook maar een aantal weken vol te houden. Daarnaast kunnen ze eenzijdig of onpraktisch zijn. Dat maakt ook dat het lastig is om ze te volgen en daarnaast kan het elke keer opnieuw starten en stoppen ongezond zijn. Om teleurstelling en frustratie te voorkomen kun je prima een dieet volgen, maar wel eentje die goed te integreren is in je levensstijl. Het moet je namelijk niet al teveel stress opleveren, anders wordt het slank blijven veel lastiger. Wil je goed op gewicht blijven? Kies dan voor een dieet dat je kunt gebruiken in combinatie met sport en voldoende beweging. Het is namelijk belangrijk dat je meer calorieën verbrand, dan dat er binnenkomen. Dit kun je bereiken door middel van sport.

De kracht van diëten en sport

Wanneer je kiest voor een combinatie van diëten en sport, dan heb je de garantie dat je goed op gewicht blijft en je dus je slanke vorm behoudt. Kies voor een combinatie van duurtraining en krachtsport. Deze laatste helpt je om spiermassa op te bouwen, waardoor er uiteindelijk minder vet wordt opgeslagen. Het vraagt wat motivatie van jezelf, maar de resultaten zullen op de korte en lange termijn zeker zichtbaar zijn. Zorg daarnaast je voldoende eiwitten binnen krijgt en beperk de inname van koolhydraten, suikers en ongezonde vetten. Hoe meer je deze tot je neemt, des te groter is ook de kans dat de kilo’s er binnen een kort tijdsbestek weer aanvliegen. En dat is natuurlijk iets dat je zeker wilt voorkomen! Tenslotte heb je een mooi punt bereikt in je leven en dat wil je graag zo houden!