Overgewicht

Gemotiveerd blijven

Afvalle blijf gemotiveerdOm af te vallen is het erg belangrijk gemotiveerd te zijn en te blijven. In eerste instantie is het voor jezelf prettig om te verwoorden waarom je het fijn zou vinden gewicht te verliezen. Vaak is het uiterlijk de aanleiding om aan de slag te gaan met het gewicht. Toch zouden veel mensen er verstandig aan doen eens na te gaan wat de gevolgen  nu eigenlijk zijn van dat overgewicht. De gezondheidsrisico’s worden namelijk vaak onderschat of weggemoffeld.

 

Afvallen en doelen formuleren

Het kost best veel tijd om een aantal kilo’s kwijt te raken en om dat gewicht vervolgens vast te houden. Als er sprake is van ernstig overgewicht of obesitas vraagt het juist om veel motivatie en inzet. Jij bent de aangewezen persoon om ermee aan de slag te gaan. Om te zorgen dat je voorspoedig te werk gaat zorg je voor duidelijke doelen die ook haalbaar zijn. Je hebt er niets aan doelen te formuleren die bij het begin al te hoog gegrepen zijn. Dat kan niemand volhouden. Want naast die doelen moet je zelf vertrouwen hebben in een succesvolle afloop.

 

Vertrouwen

Als je begint met afvallen is het belangrijk dat je lekker in je vel zit, dat is een heel goed begin. Je relatie is fijn en op het werk gaat alles op rolletjes, dit zorgt voor een goede basis om met vol vertrouwen te starten met je geformuleerde doelen. Als er problemen of emoties zijn op het werk of privé kunnen deze je eetpatroon negatief beïnvloeden. Los de problemen eerst op en ga erna pas aan de slag met afvallen. Als je je goed voelt heeft dit namelijk een positieve invloed op je motivatie waardoor de kans vele malen groter wordt dat je het beoogde resultaat haalt.

 

Wees niet te streng voor jezelf

Gun jezelf de tijd. Het is heus geen ramp als je een doel niet haalt binnen een week of maand. Misschien moet je de tijdsdruk dan wat verminderen? Bedenk ook dat het logisch is dat je na een langere tijd van gewicht verliezen, periodes wat minder of zelfs helemaal geen kilo’s zal afvallen. Daarbij is het zeker ook verstandig om beloninkjes in te plannen. Beloon jezelf voor de doelen die je gehaald hebt, dit zal ervoor zorgen dat je motivatie blijft en kan je er ook plezier aan beleven. Het hoeft geen straf te zijn. Als je het zo ervaart doe je iets verkeerd. Je bent bezig met je gezondheid en het zou alleen al een beloning moeten zijn te kunnen merken dat je succes boekt. Dus zorg ervoor dat je je goed voelt, stel realistische doelen, eet bewust en blijf actief.

Add Comment

Click here to post a comment