Afvallen

Afvallen in een week

Afvallen, het blijft een van de meeste begeerde wensen van Nederlanders. Maar afvallen is lastig en langdurig en niet iedereen heeft zin om lang aan een dieet vast te zitten. Ook voor bijvoorbeeld een belangrijke dag als de trouwerij willen mensen nog snel even wat vet kwijt zodat de jurk of het pak net even wat beter zit. Snel afvallen in een week is wel mogelijk, maar meestal niet blijvend. Maar met kleine veranderingen in je dagelijks leven kun je binnen een week al zeker een paar kilo’s kwijtraken.

Vervang de caloriebommen

Om snel te kunnen afvallen is het belangrijk om de inname van calorieën zo ver mogelijk naar beneden te krijgen. Laat frisdranken achterwegen en stop met het eten van vette snacks en zoete tussendoortjes. Vervang de frisdranken door water, thee of koffie en drink ook geen vruchtensappen meer, deze kunnen zelfs meer calorieën bevatten dan een glas cola! Vervang tussendoortjes door stukjes vers fruit of rauwe groente als paprika, snoeptomaatjes en worteltjes. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg vezels en vitaminen binnenkrijgt, deze zorgen voor een snelle afbraak van stoffen in het lichaam die je er liever niet wilt hebben.

Detoxen

Als je echt een paar kilo’s wilt afvallen in een week dan kun je ook een weekje detoxen of aan de sapkuur. Detoxen zorgt voor een goede reiniging van het lichaam waardoor je al snel een aantal kilo’s afvalt. Vaak wordt een detox periode gevolgd door een lichter dieet zodat de afgevallen kilo’s er ook echt afblijven. Detoxen duurt meestal een weekje en kenmerkt zich door een vast patroon: in de ochtend vers citroensap gevolgd door een licht ontbijt met yoghurt en fruit, rauwe groentes als tussendoortjes, magere vis als avondeten, minimaal drie liter water per dag en minimaal een uur bewegen. Soms wordt er ook een kwartiertje mediteren per dag bij aangeraden.

Sapkuren om af te vallen

Sapkuren zijn ook perfect om te kunnen afvallen in een week tijd. Een sapkuur wordt ook wel gezien als een alternatief voor detoxen en is minstens zo effectief. Door een week lang geen vast voedsel te eten, maar alleen maar verse sapjes gemaakt van groente, fruit en kruiden val je in een razend tempo veel kilo’s af. Doordat je geen vast voedsel eet komt je spijsverteringskanaal tot rust en kan het die periode gebruiken om opgeslagen afvalstoffen het lichaam uit te werken. Verder is het van belang om tijdens de kuur minimaal twee liter water te drinken. Je kunt met een sapkuur in twee weken tijd tot wel vijf kilo kwijt raken!